Benajarafe er en charmerende by der stort set kun består af lav bebyggelse.

Byens gennemgående vej, der var hovedvej før autoviaen, og strandpromenade er nyrenoveret, og alle daglige indkøb kan klares lokalt.

Selvom turismen selvfølgelig er tilstede i byen er der fred og ro, specielt udenfor den primære sæson (sommer).

Inde i landet ligger den smukke bjergrige Axarquia region, som er ideelt for vandrere, naturelskere og enhver, der værdsætter naturlig skønhed.

Benajarafe ligger 7 km fra Rincón de la Victoria, 10 km fra Torre del Mar og 45 kilometer fra centrum af Málaga. Det er muligt at bruge offentlig transport til og fra lufthavnen.

Cuisine
Køkkenet er typisk for området, med masser af fisk og skaldyr på menuen. Der er flere tapas barer, restauranter og caféer i Benajarfe og med placeringen ved havet selvfølgelig også chiringuitos (strandbarer), hvor du kan se de fiskerbåde, som ofte har fanget, hvad du spiser.

Golf
Den nærmeste golfbane til Benajarafe er Añoreta golf (6 kilometer). Det var den første golfbane bygget øst for byen Málaga, og den er designet af Ryder Cup-vinderen José María Cañizares.

Oplevelser i området
Benajarafe ligger godt i forhold til Andalusiens store udbud, og både Gibraltar og Alhambre kan nås på heldagsture.

Mod øst er der ca. 40 km. til grotterne og Europabalkonen i Nerja, og i samme område finder du Frigiliana der flere gange er blevet kåret til Spaniens smukkeste og bedst bevarede by.

I modsat retning kan Malaga i sig selv byde på ugers oplevelser, og lige vest for ligger de på stribe – lige fra Torremolinos hektiske indkøbsgader og voldsomme strandpromenade til Marbellas eksklusive oaser.

Hvis du nyder naturen skal fokus rettes ind i landet, og lyder tallerkenbjergene ikke appetitlige .

Er du til tivoli, vandland og oplevelsesparker er disse samlet omkring Torremolinos og Benalmadena.